Kuzey Kıbrıs'taki Ercan (Tymbou) Havalimanı'nda şaşırtıcı bir artışla yolcu sayısında dikkat çekici bir artış yaşandı; 2023 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre neredeyse üçte birlik bir artış yaşandı.

Ocak ve Eylül ayları arasında havalimanı 2,9 milyonun biraz altında yolcu ağırladı; bu , bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 700.000 gibi inanılmaz bir artışa işaret ediyor .

Eş zamanlı olarak havaalanı, uçak trafiğinde de önemli bir artış gözlemledi; yılın ilk dokuz ayında kaydedilen toplam iniş sayısı 2022'de 16.584'ten 19.375'e çıktı .

Havalimanının holding şirketi T&T'nin genel müdürü Serhat Özçelik, bu yılın sonuna kadar 4 milyon yolcuya ulaşmayı hedefleyerek iddialı hedeflerini dile getirdi.

Özçelik, "İnşallah ambargolardan kurtulduğumuzda havalimanımız kapılarını dış hat uçuşlarına açarak vatandaşlarımızın yurtdışına direkt uçuş imkanına kavuşacak" dedi.

Karşılaştırmalı olarak, 2022'de Larnaka havaalanından altı milyonun biraz üzerinde yolcu geçerken, aynı yıl Baf havaalanından yaklaşık 3,2 milyon yolcu geçerek batı kıyısındaki havaalanı için tüm zamanların en yüksek rekorunu kırdı.

Ercan Havalimanı'ndaki yolcu trafiğindeki dikkat çekici büyüme, bölgenin genişletilmiş erişilebilirlik ve bağlantı potansiyeline işaret eden, ortaya çıkan bir eğilimin altını çiziyor. Gelişmeler ilerledikçe, uluslararası uçuş erişiminin artırılmasına yönelik beklentiler ufukta beliriyor ve Kuzey Kıbrıs'ta hem yaşayanlar hem de potansiyel yatırımcılar için daha fazla fırsatlar vaat ediyor.

Kuzey Kıbrıs'taki bu olağanüstü mülkleri keşfedin ve bölgenin dinamik büyümesinin bir parçası olma fırsatını yakalayın.

Ercan Havalimanı yolcu trafiğinde dikkate değer bir artışa tanık olurken, bu genişleyen ve erişilebilir alana yatırım yapmayı düşünmek için heyecan verici bir dönem:

    1. Kuzey Kıbrıs'ta denize yakın satılık kompleks.
    2. Kuzey Kıbrıs'ın deniz kenarındaki en iddialı projesi
    3. Kuzey Kıbrıs'ta deniz kenarında bir kompleks içinde hazır daireler
  • share

previous-news

next-news

related-posts

Türkiye'nin Ekonomik Direnci: Fitch'in Güven Oyu

Türkiye'nin Ekonomik Direnci: Fitch'in Güven Oyu

Türkiye'nin Ekonomik Direnci: Fitch'in Güven Oyu Anadolu Ajansı ile yapılan derinlemesine bir röportajda, Fitch Ratings'in kıdemli direktörü...