?> Alanya: Bu Türk Mücevheri Hakkında Bilmediğiniz  Şeyler

Alanya: Bu Türk Mücevheri Hakkında Bilmediğiniz  Şeyler

Türkiye'nin sahiline gitmeyi planlıyorsanız, Alanya, Antalya ilinde yer alan popüler bir sahil kasabasıdır. Türkiye'nin en gözde turistik şehirlerinden biri olarak kabul edilen Alanya, misafirlerine mükemmel tatil köyleri, uluslararası mutfakları sunan uzun bir restoran listesi, yıl boyunca güneş, güzel plajlar, birçok mağaza ve dost canlısı yerel halk sunmaktadır.

1200'lerde, Anadolu'dan Sultan Alaeddin Keykubad kasabayı ele geçirerek Alaya adını verdi. Bu dönemde Selçuklular Alanya'yı bir kış destinasyonu olarak kullanmış ve Konya'dan sonra ikinci başkent olarak kabul etmişlerdir. 1935 yılına kadar kasaba Alanya olarak adlandırılmamıştır. Şimdi, Alanya en gözde tatil destinasyonlarından biri olarak kalmaktadır.

Nasıl Gidilir ve Alanya Haritası

Alanya, deniz ve dağlarla çevrili olmasına rağmen bu destinasyona ulaşmak oldukça kolaydır. İstanbul'dan Alanya Gazipaşa Havalimanı'na (GZP) direkt uçuş yaklaşık 1,5 saat sürer.

Gazipaşa Alanya Havalimanı'ndan Alanya şehir merkezine ulaşmak da oldukça kolaydır; otobüsler, taksiler ve araç kiralama seçenekleri ile otelinize ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, Antalya havalimanına uçup oradan Alanya'ya 2 saatlik bir transfer yapmak da bir başka seçenektir.

Alanya Kalesi

Alanya'nın Eski Bölgesi'ndeki Alanya Kalesi, birçok ziyaretçi için en popüler cazibe merkezidir. Alanya'nın gizemli tarihine bir göz atma imkanı sunar ve modern Alanya'nın inanılmaz manzaralarını sunar. Bu kale, birçok medeniyet tarafından inşa edilmiştir, bu nedenle kalenin hangi bölümünde olduğunuza bağlı olarak Yunan, Selçuklu ve Bizans antik kalıntılarını keşfedebilirsiniz.

Kızıl Kule

Kızıl Kule, Selçuklular Alanya'da ikamet ederken inşa edilmiştir. Bu 30 metre yüksekliğindeki kule, limanı savunmak için bir araç olarak yaratılmıştır. Kule içinde, bölgenin tarihini keşfedebilir ve Kızıl Kule'nin önemini daha fazla öğrenebilirsiniz.

Kleopatra Plajı

Alanya'ya güzel plajları için gidiyorsanız, Kleopatra Plajı'na gezi en öncelikli olmalıdır. Bu, kasabadaki ana plajdır ve gün boyunca yüzebilir veya güneşlenebilirsiniz.

Damlataş Mağarası

Damlataş Mağarası da Kleopatra Plajı'nın yakınında yer alır ve bölgeyi keşfederken uğramak için uygun bir duraktır. Bu mağaralar, liman inşa edilirken keşfedilmiştir ve iyileştirici güçlere sahip olduğu söylenir. II. Dünya Savaşı sırasında, Alman askerleri Damlataş Mağarası'nı ideal bir saklanma yeri olarak bulmuşlardır. Sonrasında, mağaradaki havayı soluyarak solunum sorunlarının iyileştiğini iddia etmişlerdir.

Alanya Tersanesi

Daha önce de belirtildiği gibi, Alanya tersanesi Selçuklu döneminde inşa edilmiştir. Bu tersane Kızıl Kule'nin hemen yanında yer alır. Yıllar boyunca sağlam kalması için katmanlar halinde inşa edilmiş beş kemer ve tonoz bölümünden oluşturulmuştur.

Alanya'da Bir Mülk Satın Alarak Harika Bir Yaşam Sürün!

Alanya'da yaşamayı düşünmek için birçok geçerli neden var ve bu yüzden nüfusunun neredeyse yüzde 10'unu yabancılar oluşturuyor. Alanya, hayat dolu ve büyüyen bir tatil beldesidir. Turistler için sayısız keyif ve Alanya'da ticari mülk satın almak isteyen yatırımcılar için sonsuz fırsatlar sunar. Doğal güzelliği, canlı gece hayatı, uygun yaşam maliyetleri, zengin kültürel çeşitliliği ve hoş iklimi ile bu Akdeniz incisi sadece mükemmel bir tatil yeri değil, aynı zamanda rüya gibi bir yaşam için ideal bir yerdir.

United World Hizmetlerinden Yararlanın

Alanya'daki hızla büyüyen emlak piyasasıyla, tatil evinizi satın almak hem karlı bir yatırım hem de sonsuz yaz maceralarına açılan bir kapı olabilir. United World, bu güzel kasabalarda mükemmel mülkü bulmanız için kapsamlı hizmetler sunar. İster Alanya'da şirin bir villa, ister lüks bir sahil kenarı daire, isterse sakin bir kaçamak arıyorsanız, United World, tercihlerinize ve bütçenize uygun geniş bir mülk yelpazesi sunar. Satın alma sürecinde size rehberlik etmekten yeni evinize yerleşmenize kadar, United World, sorunsuz ve keyifli bir deneyim sağlar.

  • share

previous-news

Kaş ve...

next-news

Antalya'daki...

related-posts

Antalya'daki En İyi Üniversiteler ve Temel Özellikleri

Antalya'daki Üniversiteler

Antalya'daki En İyi Üniversiteler ve Temel Özellikleri Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, sadece birinci sınıf bir turistik destinasyon...

Alanya: Bu Türk Mücevheri Hakkında Bilmediğiniz  Şeyler

Alanya Hakkında Bilmediğiniz Şeyler

Alanya: Bu Türk Mücevheri Hakkında Bilmediğiniz  Şeyler Türkiye'nin sahiline gitmeyi planlıyorsanız, Alanya, Antalya ilinde yer alan...

Kaş ve Kalkan’ın Büyüleyici Tatil Kasabalarını Keşfedin

Kaş ve Kalkan’ın Büyüleyici Tatil Kasabalarını Keşfedin

Kaş ve Kalkan’ın Büyüleyici Tatil Kasabalarını Keşfedin Likyia yarımadasının güney ucunda yer alan büyüleyici tatil kasabaları Kaş...

Gelin bu tatil cennetindeki en iyi 5 yaz aktivitesini keşfedelim.

Antalya'da 5 Yaz Aktivitesi

Antalya'da 5 Yaz Aktivitesi Antalya, Türkiye'nin ve dünyanın gözde yaz tatili destinasyonlarından biri olarak haklı bir üne sahiptir. Her...

Emlak Durumu

Öne Çıkan İlanlar