Antalya golf için yeni bir küresel merkez olarak parlıyor

Akdeniz kıyısında bir şehir olan Antalya, dünya genelinden milyonları çeken bir küresel turistik merkez olmanın yanı sıra, sıcak iklimi ve şık golf sahaları nedeniyle golf oyuncuları için yeni bir merkez haline gelmiştir.

Antalya Golf Kulübü'ne göre, 16 yüksek seviyeli golf sahasına sahip olan şehir, bu yıl 30 ülkeden 120,000'den fazla golf oyuncusuna ev sahipliği yapmıştır.

Akdeniz Bölgesi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ferid Turgut, dünya çapında golf oyuncularının Antalya'yı giderek daha fazla tercih ettiğini belirtti. Türk seyahat acenteleri, Antalya'da düzenli olarak yapılan önemli turnuvalara katılmak için küresel olarak birçok golf profesyonelinden talep almaktadır.

Antalya, yılda bir kez düzenlenen ve dünya genelinden en iyi golf oyuncularını bir araya getiren dünya çapındaki önemli golf turnuvalarından biri olan Turkish Airlines Open'a ev sahipliği yapmaktadır. Turnuva, 2013'ten bu yana Avrupa Turu programının önemli bir parçası olup toplam ödül havuzu yedi milyon Amerikan Dolarıdır.

  • share

previous-news

Antalya'nın...

next-news

Antalya'daki

related-posts

Türkiye'nin Ekonomik Direnci: Fitch'in Güven Oyu

Türkiye'nin Ekonomik Direnci: Fitch'in Güven Oyu

Türkiye'nin Ekonomik Direnci: Fitch'in Güven Oyu Anadolu Ajansı ile yapılan derinlemesine bir röportajda, Fitch Ratings'in kıdemli direktörü...